De Kracht van het Midden

  • Waar is mijn centrum?
  • Waar is mijn kern?
  • Beweeg ik vanuit mijn centrum?
  • Beweeg ik vanuit mijn hoofd?
  • Of volg ik juist mijn hart?
  • Kan mijn lijf mij eigenlijk wel volgen?

Bij alles wat je doet kan je stilstaan bij waar je centrum is.

Stel je zit achter je computer en bent druk aan het werk. Zit je dan op het puntje van je stoel? Gespannen of je de opdracht wel op tijd af krijgt?

Kijk dan eens of je met je adem naar je buik kan gaan. Maak even bewust contact met je billen. Voel je waar je lijf contact maakt met de stoel? Als je dit doet, ben je in enkele tellen uit je hoofd en met je aandacht in je lijf.

Merk je dat als je dat doet, je daarna ontspannender achter je bureau zit? Dat je schouders minder gespannen zijn? En dat je ademhaling rustiger is? Dat is de kracht van je midden.

Als je tijdens je werkzaamheden regelmatig tijd maakt om met je ademhaling naar je buik te gaan en je voeten op de grond te voelen, dan merk je dat je als vanzelf meer in je kracht zit. Met deze eenvoudige bewustwordings oefening wordt je midden sterker.

Ook tijdens het lopen of dansen kan je stilstaan bij je centrum. Tijdens de workshop van vrijdagochtend 27 september komen meerdere oefeningen aan bod die jouw centrum kunnen versterken. 

Wil jij jouw centrum versterken en meer kracht in je midden ervaren? Doe dan mee aan de workshop TaiChiDans op 27 september.

Je kan je aanmelden via een e-mail aan Marieke@taichidans.nu of een app naar 06-33057677. Wil je eerst meer weten over TaiChiDans, lees dan de uitgebreide informatie op http://www.taichidans.nu/workshop-tai-chi-dans/

Je bent van harte welkom om mee te doen!