Blogs

Achtergronden en andere interessante weetjes.

Op deze pagina schrijf ik korte blogs over TaiChi, Dans en meditatie. In veel blogs geef ik achtergrondinformatie over het ontstaan en de filosofie van TaiChi, het effect van dansen op je lichaam en geest en het hoe en waarom van meditatie in beweging.

Ook andere interessante weetjes, overpeinzingen en gedichten die ik tegenkom en die ergens een raakvlak hebben met TaiChi, Dans of Meditatie zal ik hier plaatsen.

Mijn blogs schrijf ik op onregelmatige basis. Wil je een signaal krijgen dat er een nieuw blog is, dan kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Stuur in dat geval een e-mail naar marieke @ taichidans.nu met het verzoek om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Blogs

SEPTEMBER 2022

Staan als een boom

JUNI 2020

Geven en ontvangen

MEI 2020

Vrijheid

DECEMBER 2019

Vijf Elementen

SEPTEMBER 2019

De Kracht van het Midden

JUNI 2019

Overvloed en wijsheid

MEI 2019

Wat kies jij?

APRIL 2019

85 wijsheden van Lao Tse

MAART 2019

Symboliek van de Lotus

NOVEMBER 2018

Gedicht Storm

NOVEMBER 2018

Herfst en het element Metaal

OKTOBER 2018:

Omarm je draak

SEPTEMBER 2018:

Het element Aarde

De symboliek van de acht

MEI 2018:

Onstuimig is de Lente (Gedicht)

APRIL 2018:

Symboliek van de kraanvogel in Tai Chi

MAART 2018:

TaiChi, een dans van verwondering

Prille lente, verwondering

Hout fase

Verwondering, gedicht over de lente

Januari 2018:

Tao # 10, Nurture- Nature, gedicht

Symbool Tao, uitleg yin-yang

Wil jij mijn nieuwsbrief ontvangen?

Stuur dan een mail naar marieke @ taichidans.nu onder vermelding van “Wil je me de nieuwsbrief van TaiChiDans toesturen?”.