TaiChi, een dans van verwondering

Dans van Verwondering

TaiChi is voor mij een dans van verwondering. Elke beweging is een uitnodiging om te voelen. Soms spreekt een oefening tot verbeelding.

Beklop je rug met zachte vlindervuisten. Dat zijn vuisten zo los, dat als er een vlinder in opgesloten zat, hij er levend uit zou vliegen bij het openen van je vuist.

Bij het scheiden van de wolken krijg ik de uitnodiging om met mijn beide handen de wolken die zich boven mijn hoofd hebben samengetrokken, uit elkaar te trekken. Zodat ik de zon kan verwelkomen op mijn kruin.

Al doende, in de beweging vormt zich een levendig schouwspel voor mijn geest. Dat mij doet verwonderen, dat mij verbaast. Als het kan, ga ik s’ ochtends naar buiten. Doe ik enkele TaiChi oefeningen in mijn tuin. In die verstilling ruik ik de seizoenen. Vanochtend rook ik de lente. Met de dag zie ik onze tuin tot leven komen. Planten en struiken komen tot bloei, vogels verzamelen takjes en vlinders komen tevoorschijn. Ik blijf me verwonderen.

Verwondering over het prille begin van de lente zal bij de workshop TaiChiDans van 15 maart het thema zijn.

Wil jij daarbij zijn? Stuur dan een e-mail naar mdannink @ gmail.com en ik zal je deelname bevestigen en je meer details over de workshop en de locatie geven.